Uncategorized

Albin Kurtit iu dorëzua “Raporti per Ujmanin” nga Amerikanët, Ajo qe u vendos për Ujmanin po “dridh” Kosovën!

Marrëveshja e Uashingtonit: Amerikan,ët ia dorëzojnë Kurtit “Raportin për Ujmanin”.Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës kanë njoftuar sot se ia kanë dorëzuar Qeverisë së Kosovës të drejtuar nga Albin Kurti, raportin e Departamentit Amerikan për Energji rreth menaxhimit të Liqenit të Ujmanit.

I njëjti raport i është dërguar edhe Qeverisë së Serbisë, shkruan Gazeta Express.“Sot Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerik,ës në Prishtinë dhe ajo në Beograd ua kanë dorëzuar Qeverive respektive planin e Departamentit Amerikan për Energji dhe Pacific Northwest National Laboratory për menaxhimin e ujit në Liqenin e Ujmanit/Gazivodës, duke përmbushur një nga zotimet e Marrëveshjes së Uashingtonin e nënshkruar më 4 shtator”, thuhet në njoftimin e Ambasadës.

ATK-ja me njoftim të rëndësishëm për bizneset rreth shlyerjes së ndëshkimeve – SHBA-ja tashmë që drejtohet nga presidenti Joe Biden ka kërkuar që zotimet e bëra në Uashington nga Kosova dhe Serbia të përmbushen.

Albin Kurti më herët kishte deklaruar se Marrëveshja e Uashingtonit nuk do të dërgohet fare në Kuvend kur Vetëvendosje të rikthehet në pushtet. Derisa para pak ditësh, zëdhënësi Perparim Kryeziu ka deklaruar se kjo marrëveshje s’ka vlerë juridike.

Comment here